BEDRIFTSTEKNOLOGI

Unisys setter ut PC-produksjonen

Unisys avvikler sin virksomhet innen PC-er og lavende-tjenere ved å forpakte den bort til en ikke offentliggjort produsent.

Eirik Rossen
7. jan. 1998 - 14:05

Sammen med denne avviklingen kunngjør Unisys en avskrivning på 1,1 milliarder dollar i regnskapet for siste kvartal, hvorav 125 millioner er knyttet til avviklingen av PC-virksomheten.

Virksomheten som avvikles, genererte en årlig omsetning på 500 millioner dollar. Leverandøren som overtar, vil tilby varene under Unisys' varemerke. Unisys vil ikke opplyse om hvem det er, men karakteriserer den som en "større global teknologipartner", ifølge Reuters.

Ifølge TechInvestor ble Unisys betraktet som bortimot død for et år siden. Selskapets nye CEO, Lawrence A. Weinbach, som tiltrådte mot slutten av september i fjor, har greid å få selskapet på rett kjøl. Tapet på 41 cents per aksje i 1996 ventes snudd til et utbytte på 44 cents per aksje i 1997, ifølge analytikere, trass i den store avskrivningen. Omsetningen for 1997 ventes å ligge rundt 6,3 milliarder dollar.

I en erklæring sier Weinbach at PC-virksomheten var ikke stor nok til å lønne seg, og at selskapet vil fokusere på å utvikle systemer og tjenester for storbedriftsmarkedet.

Børsen reagerte positivt på kunngjøringen: Aksjekursen økte med 5/8 til 14 5/16 dollar. Bunnoteringen i 1997 var 5 3/4 dollar.

Wall Street Journal minner om at Unisys har vært gjennom fem omstruktureringer siden 1990. Weinbach sier til avisa at avgjørelsene som nå er kunngjort går ut på å kvitte seg med det selskapet ikke tjener penger på. Historisk sett har Unisys brukt altfor mange ressurser på å overleve på lave marginer. Han viser også til at selskapet har brukt for mye tid på intern tilpasning og for lite på kundene. Han har lansert en intern konkurranse for å erstatte slagordet "The Information Management Company" med noe mindre tåkete, mindre knyttet til stormaskiner og mer innrettet mot løsninger.

Administrerende direktør Ivar Olsen i Unisys Norge sier til digi.no at de la om til forhandlerbasert PC-distribusjon allerede i høst gjennom en avtale med Ingram Micro.

- Vi vil ikke merke det i det hele tatt, om Ingram får sine Unisys-PC-er direkte fra Unisys eller fra en OEM-leverandør, sier Olsen.

- Vi er blant de Unisys-selskapene som er kommet lengst i den modellen som etter hvert vil gjelde hele konsernet.

Olsen sier videre at det knytter seg store forventninger i konsernet til Weinbachs videre arbeid med å omstrukturere Unisys.

Den viktigste maskinvaren fra Unisys er de store tjenerne i ClearPath-serien, samt de mellomstore i Aquanta-familien. Unisys Norge har dessuten en avtale med Sequent, og har enerett på salg av Sequent-tjenere i Norge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.