BEDRIFTSTEKNOLOGI

Unisys skal tredoble omsetningen

Administrerende direktør Jon Dissen i Unisys Norge mener selskapet vil tredoble omsetningen i Norge i 1998. Det skal skje som følge av den pan-europeiske avtalen med Ingram Micro

Eirik Flaa
3. sep. 1997 - 22:45

I kjølvannet av Unisys satsing på PC- og serverproduksjon har selskapet inngått et distributørsamarbeid med Ingram Micro på pan-europeisk nivå. Sammen med de øvrige nordiske landene og Belgia, er Norge et av de landene som vil være med i første fase av implementeringen. Dette innebærer at Ingram Micro og Unisys allerede i høst vil starte et omfattende samarbeid.

Ifølge administrerende direktør i Unisys Norge, Jon Dissen, vil avtalen føre til en eksplosjonsartet vekst for Unisys' norske virksomhet.

-Første halvår i år hadde vi en omsetning på noen-og-femti millioner. Med distributøravtalen med Ingram Micro regner vi med å to- eller tredoble denne omsetningstakten i 1998, sier Dissen til digi.no.

Ingram Micro på sin side mener at avtalen med Unisys vil fylle et behov i kanalen.

- Unisys produserer PC-er og servere med god pris-ytelse rate. Dette vil være et alternativ for kundene som ikke ønsker å kjøpe de mer etablerte merkene som Compaq og IBM, sier administrerende direktør Ove Kristensen i Ingram Micro Norge. Også Kristensen mener at hans selskap vil tjene gode penger på avtalen.

- Globalt sett er bruttomarginen til Ingram Micro i underkant av syv prosent, men på Unisys avtalen ligger den noe høyere, sier han og bedyrer at han er ikke bekymret for at de andre store kundene til Ingram Micro vil reagere på Unisys avtalen

- Vår politikk har hele tiden vært å være en bredspektret distributør. Dette tror jeg kundene er innforstått med, sier Kristensen.

Unisys har den siste tiden inngått avtaler med større dataselskaper i Norge som vil bety en årlig meromsetning på 400 millioner kroner årlig.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.