RESULTATERFINANS

Unit 4 fusjonerer Agresso

Det nederlandske e-business-selskapet Unit 4 vil fusjonere med norske Agresso. De to selskapene tar sikte på å bli ledende på e-businessmarkedet i Europa. Unit 4 har budt 25 kroner per aksje, langt mindre en selskapets aksjekurs fredag.

Sigvald Sveinbjørnsson
2. aug. 2000 - 09:36

Etter lange forhandlinger er det endelig duket for en storfusjon i den norske databransjen. Norske Agresso fusjonerer etter alt å dømme med nederlandske Unit 4. Sammen skal de bli ledende på e-businessløsninger.

I en pressemelding fra selskapet står det at den samlede gruppen skal satse på å levere sikre e-business løsninger. Selskapene mener at de passer perfekt sammen, både når det gjelder produkter og det geografiske markedet, samt at de vil ligger til rette for en dominerende posisjon i hele Europa.

Hvis det blir en fusjon mellom de to selskapene vil dette danne en e-business-spiller av dimensjoner i det europeiske markedet. Selskapet vil ha omtrent 1 400 ansatte og en omsetning på om lag 200 millioner euro, 1,6 milliarder norske kroner.

Vidar Kalvøy, analytiker ved Karl Johan Fonds, sier til digi.no at han er meget fornøyd med denne nyheten.

- Vi syntes dette var bra. Særlig at selskapet får seg en internasjonal partner, det er veldig viktig at det skjer noe på den fronten for Agresso, sier Kalvøy. Han er også fornøyd med prisen.

Unit 4 betaler 1,4 milliarder for Agresso, noe som tilsvarer en aksjekurs på noe mer enn 25 norske kroner. Dette er noe under sluttkurs for Agresso fredag. Selskapet har vært suspendert fra Oslo Børs siden mandag.

Uansett er prisen cirka 25 prosent over det selskaper har vært handlet på i juli. Tidligere har det vært ventet at budet vil være over 30 kroner.

Agressoaksjonærene vil sitte på 28 prosent av aksjene i det nye selskapet, mens Unit 4 vil få resten. Det samlede selskapet vil få en estimert markedsverdi på 5,030 milliarder norske kroner.

digi.no kommer tilbake til denne saken etter analytikerkonferansen klokken 11.00.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra