BEDRIFTSTEKNOLOGI

UnIT starter datavarehushotell

- Straks overgangen til år 2000 er bak oss, setter vi i gang vårt tilbud om datavarehushotell med enkeltrom for de små og suiter for de store, forteller administrerende direktør Halvor Hovde i UnIT Solutions.

Eirik Rossen
11. nov. 1999 - 14:22

Hovde har inngått avtaler med tre datasentraler - Posten SDS, EDB Novit og Fellesdata - om ordningen han har tenkt å etablere der kunder tilbys datavarehus på et eget datavarehushotell. UnIT Solutions satser på nøkkelferdige løsninger til det nordiske markedet, og har en rekke nøkkelpartnere i tillegg til de tre datasentralene, blant dem ledende aktører innen datavarehus, som Component Software (CSN), Industrial Communication (IC Group), NCR og Synectics Solutions i England.

- Hvis du skal drive det selv, utgjør et datavarehus en investering på mange millioner kroner, sier Hovde. - Datavarehushotellet er en inngangsbillett med langt lavere initiell investering, og det er både enklere og rimeligere å komme i gang.

UnIT tar på seg tjenester innen design, konstruksjon, drift, vedlikehold og seinere utvidelser. Selskapet vil også inngå avtaler om å være vert for pilotprosjekter.

Datavarehus samler data fra transaksjonsorienterte forretningssystemer og strukturer dem slik at man får fullstendige, oppdaterte og historiske oversikter over selskapets drift, ned til enkeltheter om hver kunde. De er en forutsetning for moderne bedriftsledelse og for anvendelser som kundehåndteringssystemer. Siden grunntanken er å akkumulere løpende data, innebærer datavarehuset en egen database som erfaringsmessig gjerne kan være 20 ganger så stor som databasene det henter data fra.

- Slike løsninger er kommet i gang i England. Av hensyn til problematikken knyttet til år 2000, har vi utsatt vår debut til over nyttår. Men de grunnleggende avtalene er på plass, og vi har samtaler med en rekke interessenter.

Hovde mener bredden i selskapets partnerskap, sikrer kunden løsninger som passer til systemene som allerede er på plass.

- Vi har ingen religiøs holdning til verktøy, understreker han.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.