UnitedLinux-beta klar 23. september

UnitedLinux lover at dens første åpne beta skal være tilgjengelig for alle 23. september, og utnevner Paula Hunter som daglig leder.

UnitedLinux lover at dens første åpne beta skal være tilgjengelig for alle 23. september, og utnevner Paula Hunter som daglig leder.

I en webkastet pressekonferanse i går kveld opplyste UnitedLinux at de vil gjøre sin første åpne beta-utgave tilgjengelig til fri nedlasting fra 23. september, og at Paula Hunter (bildet) vil fungere som daglig leder. Hunter er kjent blant annet for posisjoner innen Compaq, som gründer av en rekke mindre selskaper, og som initiativtaker til ASP Industry Consortium.

Les også

UnitedLinux er en allianse av fire Linix-leverandører, blant dem SCO Group (tidligere Caldera), SuSE og TurboLinux, som søker å lage et felles og gjensidig kompatibelt tilbud på serversiden til bedrifter som vil satse på Linux. Markedsmessig kan alliansen oppfattes som et forsøk fra mindre leverandører til å utfordre Red Hat.

Hunter skal søke å trekke flere medlemmer til Alliansen og legge opp programmer for sertifisering, opplæring og support.

UnitedLinux skal være kompatibel med Linux-standarder som Linux Standard Base og lokaliserings- og internasjonaliseringsnormen LI18NUX. Den vil være tilgjengelig på engelsk, fransk, italiensk, japansk, kinesisk, portugisisk, spansk, tysk og ungarsk.

Versjon 1.0 er lovet i løpet av november,

Til toppen