FORBRUKERTEKNOLOGI

Universal vil droppe musikkavtale med Tiktok

Universal Music sier de ikke vil forlenge lisensavtalen med Tiktok. Dermed kan musikken deres forsvinne fra den populære appen ved månedsskiftet.

Tiktok og deres administrerende direktør Shou Zi Chew Universal Musichar foreløpig ikke noe svar på at Universal vil droppe lisensavtalen.
Tiktok og deres administrerende direktør Shou Zi Chew Universal Musichar foreløpig ikke noe svar på at Universal vil droppe lisensavtalen. Foto: Stephanie Lecocq/Reuters/NTB
31. jan. 2024 - 07:06

I forhandlingene om en ny lisensavtale har Universal blant annet lagt press på Tiktok for å få bedre godtgjørelse for artister og låtskrivere, skriver musikkselskapet i et åpent brev til sine artister og komponister.

– Tiktok forsøker å bygge en musikkbasert virksomhet uten rettferdig betaling for musikken, mener plateselskapet. De sier Tiktok kun står for 1 prosent av Universal Musics omsetning.

Dersom de ikke blir enige med Tiktok om en forlenging, utløper avtalen i dag, 31. januar. Uten en avtale blir all Universal-musikk fjernet fra den populære sosiale plattformen.

Tiktok har ikke kommet noe umiddelbart svar på Reuters' forespørsel om en kommentar.

EU-kommisjonen vil granske om de store teknologiselskapene opererer i samsvar med den nye loven for digital handel.
Les også

EU utfordrer teknologikjempene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.