Universitet lager kraftig Power Mac-klynge

Universitetet i Virginia vil bygge en klynge basert på Apples nye Power Mac G5-maskiner.

Universitetet i Virginia vil bygge en klynge basert på Apples nye Power Mac G5-maskiner.

Det er Virginia Polytechnic Institute and State University, også kjent som Virginia Tech, som planlegger å bygge en Infiniband-klynge basert på 1100 Power Mac G5-maskiner fra Apple, hver utstyrt med to stykk 2 GHz G5-prosessorer.

Når klyngen er ferdig, ventes den ifølge InfoWorld å være blant de kraftigste i datamaskinene i verden. Trolig vil dette være første gang Apple oppnår en slik topplassering.

    Les også:

Maskinene i klyngen vil knyttes sammen ved hjelp av 24 høyhastighets Inifiniband-svisjer fra Mellanox Technologies. Infiniband, som er utviklet av en gruppe server- og lagringsselskaper, skal tilby høyere båndbredde enn andre, tilsvarende løsninger samtidig som prisen ofte er lavere.

Universitetet skal ha samarbeidet med Apple i flere måneder for å tilpasse de nye Power Mac-maskinene til klyngen, som skal brukes av universitetets institutt for kritisk teknologi og anvendt vitenskap.

Flere som har bestilt de nye Power Mac-ene med to prosessorer har meldt om forsinkelser i leveransene. News.com skriver at Apple i forrige uke varslet en del kunder om at selskapet ville prioritere leveranser til visse utdanningsinstitusjoner.

Men ifølge InfoWorld meldte Apple tirsdag at de nye Power Mac-maskinene nå leveres, og at leveringskapasiteten vil økes betydelig de neste to ukene.

Til toppen