KARRIERE

Universitetene tviholder på håndskrift

Lar ikke studenter bruke pc til eksamen.

Håndskrift fra den danske dikteren Johan Ludvig Heiberg (1791-1860). Man skjønner hvorfor sensorene gleder seg til eksamen.
Håndskrift fra den danske dikteren Johan Ludvig Heiberg (1791-1860). Man skjønner hvorfor sensorene gleder seg til eksamen. Bilde: da.wikipedia.org
3. nov. 2010 - 12:38

Et toppoppslag i Bergen-studentenes avis Studvest denne uka er at Universitets-Noreg tviheld på penn og papir.

Avisa konstaterer at ved Norges tre største universitet må man fortsatt ta eksamen på gamlemåten.

Studenter forteller hvordan de gruer seg til å skrive for hånd når de skal opp til eksamen, etter å ha brukt pc i alle år på videregående skole.

Det er ikke slik at universitetene ikke har tenkt på at andre enn dem med spesielle behov skal få bruke pc til eksamen. For eksempel har Universitetet i Bergen ett digitaliseringsprosjekt kalt DigUiB, der eksamen på pc er et av tre hovedsatsingsområder.

IT-direktør Thomas Evensen sier de trenger bedre løsninger enn dem på videregående skoler.

– Me vil laga eit system som både er motstandsdyktig mot juks og stabilt nok, slik at studentane ikkje får problem under eksamen, sier han, og legger til at dette arbeidet burde vært startet tidligere.

Også ved Universitetet i Oslo og NTNU i Trondheim har studenter som regel ikke anledning til å bruke pc til eksamen. Det går fram av reportasjen i Studvest at det er noe alle vil, men at det er et ønske som det er vanskelig å innfri.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.