JUSS OG SAMFUNN

Universitetsansatt la inn eget anbud på nettleksikon

Kulturdepartementet skriver i en pressemelding at en av de fire tilbyderne som har levert inn anbud på en nasjonal kunnskapsbase er Institutt for sammenliknende politikk ved Universitetet i Bergen. Det er ikke tilfelle.

Therese Werenskiold
23. aug. 2001 - 11:47

I en pressemelding fra Kulturdepartementet heter det at KD har fått inn fire anbud om å levere en nasjonal kunnskapsbase ved fristens utløp 20. august.

De fire tilbyderne er, ifølge departementet:

1. En samarbeidsgruppe bestående av J.W. Cappelens Forlag a.s, Stiftinga Det Norske Samlaget, Schibsted Multimedia AS, Norsk Rikskringkasting AS og Nasjonalbiblioteket. (Egen artikkel: Råsterk medieallianse vil lage nettleksikon)

2. Kunnskapsforlaget ASA. (Egen artikkel: Nettleksikon kan koste staten 27 millioner i året)

3. Ementor ASA. (Egen artikkel: Merkantildata skjuler leksikontilbud)

4. Institutt for sammenliknende politikk, Universitetet i Bergen.

Sistnevnte er imidlertid feil.

- Vi kunne aldri finne på å levere inn anbud på en slik kunnskapsbase, sier kontorsjef Ragnhild Stolt-Nielsen ved Institutt for sammenliknende politikk, til digi.no.

- Det ligger langt utenfor det vi driver med her på instituttet. Som universitetsinstitutt driver vi med forskning og undervisning, ikke med oppbygging av en nasjonal kunnskapsbase.

Stolt-Nislesn forteller at det er en av instituttets ansatte som har levert inn anbudet til Kulturdepartementet. Han har levert det inn som privatperson, og hadde heller ikke orientert instituttet på forhånd.

- Her fikk vi først vite det i morges, sier kontorsjefen.

Det er 1. ammanuensis Stein Ugelvik Larsen som har levert anbudet. Han var ikke tilgjengelig for kommentar da digi.no ringte.

Ragnhild Stolt-Nielsen vil sammen med sine kolleger finne ut hva de skal gjøre med saken.

- Vi må i hvert fall gjøre det klart for Kulturdepartementet at det hverken er universitetet eller instituttet som har levert inn anbudet, sier hun.

Heller ikke Kulturdepartementets Eivind Lorentzen var tilgjengelig for kommentar dat digi.no ringte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.