Unix: 10 til 20 prosents økning mot år 2000

Selv om Windows NT øker med rekordfart, vil det ta tid før alle Unix-applikasjoner kan kjøres like sikkert under NT. Derfor vil Unix fortsette å øke.

Selv om Windows NT øker med rekordfart, vil det ta tid før alle Unix-applikasjoner kan kjøres like sikkert under NT. Derfor vil Unix fortsette å øke.

James Coppola i NetManage, et firma som har omtrent 15 prosent av markedet for PC-Unix koblingsløsninger, tror det vil ta minst fem år til før bransjen i det hele tatt begynner å ta konkurransen mellom Unix og NT seriøst. I forbindelse med lanseringen av den nye Chameleon UnixLink 97, som sørger for at man kan kjøre PC-er i et Unix-miljø, sier Coppola til Newsbytes at han tror Unix vil fortsette å øke 10 til 20 prosent mot år 2000. NT har til sammenligning rapportert en økning på 40 prosent i lisenssalg forrige år. Coppola forklarer dette med at det vil ta tid før Unix-applikasjonene kan kjøres med den samme sikkerheten og effektiviteten i et Windows NT miljø.

Han innrømmer at en sammenkoblingsteknologi for PC-er faktisk gjør Windows NT i stand til å forbedre Unix-miljøet, men legger til at dette mest sannsynlig ikke vil hende med det første.

Chameleon UnixLink 97 erstatter NetManages Chameleon NFS/X programvare. UnixLink 97 tilbyr avanserte administrasjonsrutiner som kartlegger applikasjoner som er gjort tilgjengelige for hver gruppe med brukere i nettverket, og

holder oversikt over Unix-lisensnøklene, slik at nettverksadministratorer til enhver tid har oversikt over hvem som har disse. Programmer kan, ved hjelp av administrasjonsrutinene i UnixLink 97, installeres på PC-er fra en Windows NT-server. Programvareoppgradering for hvilken som helst PC i nettverket kan gjøres fra serveren ved hjelp av nettleseren - som brukeren står fritt til å velge selv.

Til toppen