BEDRIFTSTEKNOLOGI

Unix-feil rettet etter 33 år

En feil som har eksistert i Unix siden 1975 er omsider blitt fikset.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. juli 2008 - 08:50

Nå er det ikke nødvendigvis slik at mange har vært plaget med feilen som Otto Moerbeek har rettet i parsergeneratoren yacc, for det var også Moerbeek som oppdaget feilen.

Moerbeek utvikler for operativsystemet OpenBSD.

Moerbeek har jobbet i det siste med en ny implementering av malloc, et verktøy for tildeling av minne. I den forbindelse opplevde en av testbrukerne en feil som Moerbeek var i stand til å gjenskape. Feilen kunne oppstå på sparc64-systemer under kompilering av store C++-prosjekter.

Etter diverse undersøkelser som er beskrevet her, fant Moerbeek ut at problemet skyldtes en overflytsfeil i yacc. Moerbeek har sporet feilen tilbake til 1975, den gang Bell Laboratories ga ut Sixth Edition UNIX.

Moerbeeks nye malloc har noen egenskaper som ikke finnes i dagens malloc, noe som gjør at har større mulighet for å fange opp overflytsfeil i buffere.

Feilen skal ha latt seg rette ved hjelp av endringer i få kodelinjer.

Overflytsfeil kan generelt åpne for sårbarheter som i verste fall gir uvedkommende adgang til å kjøre vilkårlig kode på systemet.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.