Unix fortsatt bedre enn Windows NT

Serverleverandører og forhandlere må være realistiske og innse at Microsofts Windows NT operativsystem er minst fem år unna å være en seriøs konkurrent til Unix, mener IDC.

Serverleverandører og forhandlere må være realistiske og innse at Microsofts Windows NT operativsystem er minst fem år unna å være en seriøs konkurrent til Unix, mener IDC.

Selv om NT spiser seg inn på markedet for filservere, utskriftsservere og grunnleggende Internett-applikasjoner, kommer ikke Windows NT operativsystemet til å bli altoverskyggende i servermarkedet, mener markedsundersøkerne ved International Data Corp.

I år 2000 vil det ikke være noe operativsystem som er det dominerende på markedet, sier Susan Frankle i IDC til InforWorld Electric. Hun legger allikevel til at det er Unix som i dag er det største operativsystemet og det vil det også være i år 2000.

IDC tror Unix vil holde stand fordi det er enorme utgifter forbundet med å bytte servermiljø, samt lære opp de ansatte i dette miljøet. I tillegg fortsetter Unix-leverandører å investere i plattformen. - På kort sikt får brukerne dekket sine behov i det eksisterende miljøet, sier Frankle. De trenger rett og slett ikke å bytte plattform.

Hun legger også til at det er en del myter knyttet til NT operativsystemet. Mange tror at NT vil være en aggressiv konkurrent til eksisterende serverplattformer, at dette er plattformen som blir foretrukket for Internett-applikasjoner og at alle leverandører har optimalisert sine programmer og applikasjoner for Windows NT-operativsystemet.

- Vi ser ikke NT i strategiske Internett-applikasjoner, sier Frankle. - Unix vil fortsette å være miljøet for transaksjonsorienterte applikasjoner på nettet.

Mens mange programvareleverandører har portet sine produkter til NT, er det også mange applikasjoner som ikke fungerer så bra på plattformen - Oracle er et av de firmaene som ikke akkurat satser mest på NT, legger Frankle til.

Windows NT forblir et umodent produkt som ikke klarer å leve opp til alle utfordringene, mener Frankle. - Det tar ti år å lage et operativsystem som fungerer som det skal. NT er bare inne i sitt femte år. NT vil mest sannsynlig utvikles i et rakst tempo, men allikevel trengs det flere år før operativsystemet kommer opp på Unix' nivå.

Windows oppfattes som for nært knyttet til Intel-plattformen, og har ikke fått aksept i andre miljøer. Microsoft har dårlig service og support for større NT-installasjoner. - Microsoft er gode på å tilby support for andre produkter, men det ser ikke ut til at de helt vet hvordan de skal støtte større bedriftsnettverk og applikasjoner som kjøres der, sier Frankle.

Til toppen