RESULTATERFINANS

- Unix lever!

Sun Microsystems slo estimatene i fiskalt annet kvartal med et overskudd på 223,2 millioner dollar eksklusive ekstraordinære oppkjøpskostnader. Sun-toppsjef Scott McNealy tar det som et tegn på at Unix lever i beste velgående.

Jens T. Kanden
16. jan. 1998 - 08:21

Overskuddet for kvartalet tilsvarer 57 cent per aksje, og var dermed bedre enn de 54 cent som Wall Street forventet i henhold til First Call. Tilsvarende tall for samme kvartal året før var 46 cent. Omsetningen i kvartalet ble på 2,45 milliarder dollar, en oppgang på 18 prosent i forhold til året før da selskapet solgte for 2,08 milliarder dollar.

Selskapet belastet regnskapet i kvartalet med 110,1 millioner dollar for kjøpet av Encore Computer og Chorus Systems S.A., slik at netto overskudd inklusive oppkjøpskostnader endte på 149,4 millioner dollar, tilsvarende 38 cent per aksje.

Det var en fornøyd Scott McNealy som presenterte Suns gode tall torsdag.

- Ryktene skal ha det til at UNIX er døende. Hvis dette er å dø, føles det i hvert fall herlig! sa MacNealy i en melding. - Sun opprettholder sin posisjon som tilbyder av sikre, skalérbare, høy-ytelses alternativer til PC-modellen.

Tallene for kvartalet var en vesentlig forbedring fra forrige kvartal da selskapet leverte skuffende tall som sendte kursen ned med nesten 25 prosent. Eneste marked med nedgang for Sun var Japan, selskapets sterkeste marked utenfor USA, men nedgangen ble mer enn kompensert for med sterk vekst i Europa og USA.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.