Unngår signalstøy: USB-mikrofon gir digital lyd direkte

Logitech tilbyr en mikrofon som koples til USB-utgangen og som skal gi høyverdig digital lyd uavhengig av PC-ens lydkort.

Logitech tilbyr en mikrofon som koples til USB-utgangen og som skal gi høyverdig digital lyd uavhengig av PC-ens lydkort.

Den nye mikrofonen fra Logitech bærer navnet Labtec Verse-704, og selges i Norge til 369 kroner, mva inkludert, ifølge Logitech Norge. I likhet med USB-headsetene Axis 711 og Axis 712, digitaliseres lyden allerede i mikrofonen, slik at man ikke er avhengig av PC-ens lydkort. (Det er for så vidt en dyd av nødvendighet, siden USB som kjent ikke formidler analoge signaler.)

Fordelen med dette skal være at mikrofonen gir spesielt klar lyd med lavt støynivå, siden den ikke påvirkes av signalstøy av lydkortet.

I likhet med de andre nyere hodesettene og mikrofonene fra Logitech, er Verse-704 utstyrt med enveis NCAT - Noise Cancelling and Amplification Technology - som i dette tilfellet får apparatet til å filtrere bort all lyd utenfor stemmens frekvensområde, det vil si fra 350 Hz til 7000 Hz.

Bruksområder er tale over IP, internettspill, talemeldinger, videokonferanser og talegjenkjenning.

Mikrofonen fungerer med Windows 98, 2000, ME og XP, samt Mac OS 9.0.4.

Til toppen