Unnskyld, jobber du her?

Den amerikanske skribenten Rodney Rothman brukte tre uker på å jobbe i et selskap han ikke var ansatt i, for å skrive saken: "My fake job." Nå er selskapet han "jobbet" for rasende.

Den amerikanske journalisten og skribenten Rodney Rothman, kjent som David Lettermanns tidligere tekstforfatter, hadde en genial idé for tidsskriftet The New Yorker. Han ville late som om han jobbet i et dotcom-konsulentselskap!

Han snek seg inn i et av New Yorks konsulentselskap og okkuperte en pult, satte kloa i en telefon og rigget seg til. Helt uten å være ansatt og helt uten at selskapets ledelse visste om det. I tre uker satt han, ifølge The Industry Standard, i sin kontorbås og snakket "liksom business"-vrøvl i telefonen og gjorde foruten det, nesten ingen ting.

Ingen på kontoret visste hva Rothman gjorde der.

Dette ble storoppslag i det kjente magasinet The New Yorker. Det var først da selskapet Rothman hadde "jobbet" for fant ut av spøken.

Det var nemlig Luminant Worldwide, et konsulent- og webdesignselskap, som hadde vært offeret for denne noe spesielle undercover-operasjonen. Dette kom frem da Rothman i sin artikkel refererte til en skjorte han hadde fått på kontoret, med teksten: "May the e-force be with you."

Selskapets toppsjef, Job Corey, sendte prompte ut en melding til ansatte og andre, hvor han avslørte at det meget mulig var Luminant som hadde blitt latterliggjort i artikkelen og gjennom "undercover-oppdraget" til Rothman.

Nå vurderer Luminant å gå til sak, fordi Rothman angivelig fikk aksess til kontorlokalene ved å lyve og føre sine "kolleger" bak lyset.

Men i samme melding oppfordret også Corey sine ansatte å hilse på "fremmede" som "plutselig" begynte å jobbe i nabokontoret.

- Introdusér deg selv overfor ukjente mennesker (det er jo en kjempegod anledning til å finne nye venner!). Og sørg for at ingen ukjente følger deg inn i kontorlokalene, var oppfordringen Corey hadde til sine ansatte.

Til toppen