BEDRIFTSTEKNOLOGI

Unormale kursbevegelser i Visma

En analytiker digi.no har pratet med mener at den kraftige oppgangen i Visma før fusjonsplanene med Micro 80 må skyldes informasjonslekkasjer fra ledelsen i Visma. Administrerende direktør i Visma, Jarle Dragvik, avviser at noe slikt kan ha skjedd.

Eirik Flaa
11. sep. 1997 - 18:12

Fra og med 1. september og fram til børsavslutningen 10. september, har Visma-aksjen steget med 1 krone og femti øre, som tilsvarer en kursstigning på hele 37,5 prosent. Mye av dette kom tirsdag 9. og onsdag 10. september da aksjen steg med til sammen 60 øre. Onsdag ble det også notert svært høy aktivitet rundt Visma, totalt ble 2,2 millioner aksjer omsatt i selskapet, og dette er ifølge opplysninger Visma sitter inne med - den høyeste omsetningen i aksjen noen sinne. Torsdag ble det offentliggjort at Visma planlegger å fusjonere med Micro 80.

- Dette er svært unormale kursbevegelser, og jeg kan ikke se noen annen forklaring på fenomenet enn at ledelsen må ha lekket informasjon, sier en analytiker til digi.no etter at fusjonsplanene ble offentliggjort.

- Typisk for det lille norske markedet, sier analytikeren og refererer og til den kraftige oppgangen i Tandberg Data-aksjen som i forkant av at samarbeidsplanene med Imation ble kjent.

Administrerende direktør i Visma, Jarle Dragvik, sier det ikke under noen omstendighet kan ha lekket informasjon om fusjonsplanene.

- Prosessen har gått utrolig fort. Det er mindre enn en uke siden vi begynte å tenke på dette, og de formelle forhandlingene startet ikke før i går ettermiddag (les: onsdag 10.09.97 red.anm.), sier dragvik til digi.no.

Informasjonssjef ved Oslo Børs, Bernt Bangstad, vil ikke kommentere kursbevegelsene.

- Vi vil undersøke saken dersom vi finner grunnlag for at det har skjedd unormale kursbevegelser. Dersom det blir bekreftet at slike bevegelser kan skyldes brudd på informasjonsplikten, videresender vi dette til Kredittilsynet som vurderer hvorvidt økokrim skal settes på saken, sier Bangstad til digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.