UPC benekter pengekrise

UPC driver med negativ egenkapital, melder den hollandske børsen. Men dette skyldes særregler, mener UPC, som påberoper seg en fortsatt fyldig bankkonto.

Amsterdam-børsen og UPC sendte i dag morges ut en oppsiktvekkende melding: Tallene for tredje kvartal viser at Europas største kabel-TV-selskap driver med negativ egenkapital og all handel i aksjen vil derfor bli suspendert.
Les saken her: UPC i akutt pengekrise

En rekke oppkjøp og dyre, langsiktige investeringer i utstyr, samt graving og legging av kabler, gjør at UPC nå er i akutt krise. Selskapet la frem tall for tredje kvartal som viser et driftstap på 37 millioner euro. Nettotapet etter avskrivninger lyser blodrøde 696 millioner euro, hele 5,4 milliarder kroner er tapet på i tredje kvartal.


Dette er oppsiktsvekkende da det, ifølge norsk og mange andre lands lover, er forbudt og at selskap med negativ egenkapital er på vei til skifteretten. Men alarmmeldingen viser seg å være overdrevet - det er sære regnskapsregler som den hollandske børsen har innført, som gir en negativ egenkapital.

- UPC har finansiering med eksisterende drift frem til annet kvartal 2003. Selskapet er således ikke i pengekrise. I tradisjonell forstand driver vi ikke med negativ egenkapital, da selskapet har store materielle verdier, sier Lars Helgerud Andersen, administrerende direktør for UPC Nord-Europa, til digi.no.

- Men etter de spesielle hollandske børsreglene driver vi med negativ egenkapital - noe vi ikke gjør etter reglene til eksempelvis Oslo Børs, sier han.

Andersen forteller at aksjehandelen ble stoppet i to timer, men åpnet igjen klokken 11 i dag. Her kan du lese hele kvartalsrapporten.

Til toppen