UPC er usikre på bruk av Wimax

UPC kjøpte Wimax-frekvenser som "et lodd" og er usikre på hvordan Wimax kan bli lønnsomme tjenster.

UPC kjøpte Wimax-frekvenser som "et lodd" og er usikre på hvordan Wimax kan bli lønnsomme tjenster.

Wimax lover trådløst bredbånd både i utkantstrøk og tettbebygde strøk, men foreløpig er mye uklart. Her i Norge ble det auksjonert vekk ekslusive frekvenser og det var Telenor, Nextgentel og Catch som skaffet seg mest. Men også UPC skaffet seg frekvenser over hele landet, unntatt i Finnmark.

Men det er langt mellom svarene på hva, når og hvordan. Bare Nextgentel har uttalt offentlig at de skal bruke Wimax som et ADSL-alternativ i tettbebygde strøk. Men når dette vil skje og hvilke båndbredder vil hverken Nextgentel, Telenor eller Catch si noe om.

    Les også:

Trolig skyldes dette at de ikke vet eller har bestemt seg. Kabel-TV-selskapet UPC-sjef Gunnar Evensen ble svært ærlig da digi.no spurte han om sine Wimax-planer:

- Wimax-frekvensene var såpass billige at vi kjøpte dem på som et lodd. Vi betalte 7,7 millioner kroner for en fremtidig mulighet, men vår tro på Wimax er styrket siden auksjonen, sier Evensen til digi.no.

Evensen forteller at UPC arbeider med en Wimax-strategi og holder mange muligheter åpne.

- Vi endte tilfeldigvis opp med å kjøpe frekvensene BaneTele har eid. Disse har BaneTele leid ut til en del lokale kunder, blant annet kraftverk. Det er mulig at vi kan skape et Wimax-tilbud sammen med disse, enten bare lokale eller nasjonalt.

Evensen vurderer også et Wimax-nett som kan tilby trådløst internett til alle i Norge som ikke er UPC-kunder i dag.

- Å bygge ut for eksempel hele Sør-Norge med Wimax er et stort løft. Vi må se, er det plass til tre eller fire slike aktører, spør Evensen.

Til toppen