JUSS OG SAMFUNN

UPC fortsetter med gratis VM-tilbud

Det er oppnådd enighet mellom Telenor og UPC om Fotball-VM. Kabel-TV-operatøren skal både tilby Telenors VM-kanaler for 600 kroner, samtidig som UPC kan tilby gratis VM-dekning fra Sverige og Danmark.

5. juni 2002 - 23:21

Kabelselskapet UPC Norge har onsdag inngått avtale med Telenor Plus om å tilby Telenors Fotball-VM kanal til sine kunder. Det opplyser partene i en pressemelding.

Dette er klart etter at det er oppnådd enighet i forhandlinger mellom partene. Avtalen innebærer at UPC vil tilby Telenors 24 timers VM-kanal til alle sine kunder med dekoder. Dette betyr også at det ikke vil bli stenging av eksisterende TV-kanaler som UPC videreformidler i sine kabel-TV-nett.

UPC tilbyr per i dag begge TV-kanalene til Sveriges Television i sin grunnpakke på 13 kanaler. Kjøper du en tilleggspakke får du også med svensk TV4. Dermed har du tilgang til 43 av de 64 kampene på åpne svensk TV-kanaler.

I Danmark er det enda flere (45 kamper) som sendes blant annet på dansk TV2 (DK), mens Norge, som ikke er med i fotball-VM, har kun fire kamper via åpne TV-sendinger (NRK og TV 2).

Etter at UPC sa nei til Telenors første tilbud om videreformidling av Canal Digitals VM-pakke, har det norske teleselskapet helt siden nyttår forsøkt å få UPC på kroken. Det kulminerte tidligere i uken med beskyldninger fra Telenor om at UPC markedsførte sine andre skandinaviske tilbud aktivt som en VM-pakke. Dermed skulle konkurrenten ha brutt rettighetslovgivningen mente Telenor.

Les sakene her:


Onsdag kveld sier Telenor at selskapet ikke vil gå videre med å forsøke å få stoppet videresending av svenske og danske kanaler i UPCs nett.

"Partene har gjennom inngåelse av denne avtalen avsluttet diskusjonen om Telenors rettigheter til Fotball-VM", står det i pressemeldingen.

- Vi er glade for at vi er kommet til enighet med Telenor i forbindelse med Fotball-VM. For våre fotballinteresserte kunder innebærer dette at de vil kunne følge norskproduserte VM-sendinger med norske kommentarer under resten av VM. Vi tror at dette er noe våre kunder vil sette pris på, og er glad for å ha kommet frem til en avtale som er god for alle parter, sier administrerende direktør Gunnar Evensen i UPC Norge i pressemeldingen.

330.000 flere kabelkunder får dermed tilgang til VM-pakken hvor reportere fra NRK og TV 2 legger på norske kommentarer.

- Vi er svært fornøyde med å ha kommet frem til en avtale om å distribuere vår Fotball-VM kanal til UPCs kunder. For UPC betyr dette at kundene får tilgang til det beste VM tilbudet, hvor alle kamper sendes direkte med repriser og høydepunkter hele dagen, sier viseadministrerende direktør Erik Nord i Telenor Plus.

Og Canal Digital-tilbudet skal være tilgjengelig hos UPC allerede fra fredag den 7. juni klokken 12:00. Tidspunktet er naturligvis ikke tilfeldig valgt: Klokken 13:30 starter prestisjeoppgjøret mellom England og Argentina. Akkurat den kampen sendes kun via betal-TV-pakken til Canal Digital.....

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.