BEDRIFTSTEKNOLOGI

UPC-kunde: - Monopolist uten ansvarsbevissthet

Kjell Hagen Nilsen mener UPC-sjef Lars Helgerud Andersen angriper problemet selskapet har med kabelmodemtjenesten i helt gal ende.

Kjell Hagen Nilsen
23. sep. 1999 - 03:42

Kjell Hagen Nilsen kommenterer her innlegget til Lars Helgerud Andersen, administrerende direktør i UPC:


Les mer om:

"Som en av de første som tok i bruk UPC/Janco sitt høyhastighetsnett i Oslo og opplevde både "himmelen" før omleggingen fra Telenor og "helvete" etter synes jeg Lars Helgerud Andersen angriper problemet i helt gal ende. Det er ikke kundeservicen som er det store problemet. Dersom anlegget hadde virket som forutsatt og UPC hadde vært flinkere til å informere eksisterende brukere om hva som foregår hadde presset (og følgelig ventetiden) på brukertjenesten vært mye mindre.

Lars Helgerud Andersen fremstiller også driftsproblemene som tildels planlagte utfall i tjenesten. Dette er slett ikke tilfelle da de utfall som skjer kommer mer eller mindre vilkårlig sammen med varierende pakketap og merkverdige routinger. Du kan ha en glimrende tjeneste det ene øyeblikket for så i neste å miste forbindelsen totalt eller jobbe i "sirup".

Det må være noe grunnleggende galt med hele systemet som jeg anbefaler ledelsen i UPC å ta tak i og rette på før man bruker hundretusener av kroner på å skaffe nye kunder samt oppgradere en kundeservice som i utgangspunktet er mer eller mindre unødvendig dersom totalsystemet hadde hatt en rimelig grad av stabilitet. Disse problemene har vært behandlet av brukerne på Jancos NEWS sider gjennom mer enn et år og ledelsen i Janco burde ha tatt seg tid til å lese disse kommentarene og grue seg til den dagen det kommer et alternativt og stabilt tilbud på markedet. Dersom ikke de tar tak i problemene og får disse rettet ganske omgående vil de sikkert oppleve en kundeflukt i det øyeblikk det foreligger et reellt alternativ.

Dette er et skremmende eksempel på hvordan et monopol fungerer når monopolisten ikke er seg sitt ansvar bevisst !!

Ta en titt på de to siste dagers newsmeldinger på jancomulticom.frustrert. Disse viser vel ganske klart at problemet hovedsakelig ligger på ustabil tjeneste med bl.a. ønsker om oppsigelser av tjenesten fra flere borettslag når det evntl. kommer et alternativt tilbud. Siden dette også omfatter TV-delen (og evntl. fremtidig telefoni) burde virkelig UPC ta dette alvorlig. At kundeservicen også viser seg for dårlig under de rådende ustabile forhold er sikkert korrekt, men mitt hovedpoeng er jo at dersom tjenesten hadde vært slik den burde være, ville presset og behovet for bedre kompetanse på kundetjenesten vært mye mindre.

Jeg gjør også oppmerksom på at mine kommentarer er som privatperson og privat abbonent hos UPC og ikke har noe å gjøre med min arbeidsgiver Impex Produkter A/S (som er Telenor abbonent) selv om firmaet står oppført i avsenderadressen."

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.