RESULTATERFINANS

UPC låner 32 milliarder til oppgradering

Det nederlandske kabelselskapet UPC fikk inn fire milliarder euro, i underkant av 32 milliarder kroner, i et nytt lån. Milliardene skal brukes til å oppgradere nettet.

Sigvald Sveinbjørnsson
2. nov. 2000 - 15:00

Det nederlandske kabelselskapet UPC satser tungt på å bli leverandør av infrastuktur i den konvergerte medieverdenen i Europa. Selskapets kabelinftrastuktur skal nå rustes opp for titalls milliarder norske kroner.

I den anledning har selskapets distribusjonsavdeling, UPC Distribution (heleid datterselskap av UPC) tatt opp et lån på svimlende fire milliarder Euro. Dette er like i underkant av 32 milliarder norske kroner.

Pengene skal brukes til å oppgradere nettverket slik at det får full toveis kapasitet, samt å dekke utbyggingen av ny digitalt kabeltnett, muligheter for telefoni samt bredbåndstjenester. Det skriver Financial Times.

Men det har ikke vært lett for selskapet å reise disse store pengesummene. Lånemarkedet, akkurat som kapitalmarkedet generelt, har ikke vært helt overbevist om tele- og kabelselskapenes evne til å gjøre det så bra at man ser pengene sine tilbake.

En stor bukett av diverse storbanker har stått som långivere. Chase Manhattan, står i spissen for lånet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.