FORBRUKERTEKNOLOGI

UPC lanserer filmleie via kabel

UPC lanserer i dag en ny filmleie-tjeneste via kabel, og hevder selv at dette er den beste hittil i Norge.

13. sep. 2004 - 12:04

UPC Norge lanserer i dag en ny filmleie-tjeneste som er tilgjengelig for kunder med digital-TV-abonnement i Oslo og Stavanger. Filmene kan leies ved hjelp av et par trykk på fjernkontrollen, og pris per film er 39-45 kroner.

Tjenesten- Arrivo- er ikke en "ekte" video on demand-tjeneste, hvor kundene kan gå inn i et stort arkiv å velge mellom flere tusen filmer. UPC velger ut filmene for deg. Det er et utvalg på 20-25 filmer fra 48 filmkanaler som tilbys i tjenesten.

- Det vil til enhver tid være 20-25 filmer tilgjengelig. Det er i stor grad nye filmer, og vi skifter ut flere av filmene hver fredag, sier direktør for strategi og samfunnskontakt Øyvind Husby i UPC til digi.no.

Det er per i dag rundt 160 000 personer i Oslo og Stavanger som har mulighet til å få digital-TV fra UPC. Det billigste digital-TV-abonnementet hos UPC koster 258 kroner for vanlige abonnenter, og 149 kroner for de som bor i borettslag. Overføringen av filmsignalene skjer via kabel- ikke via bredbånd.

UPC hevder selv at dette er det beste filmleie-tjenesten i Norge.

- UPC tilbyr det bredeste film-på-bestillingstilbudet i Norge, samt svært enkel tilgang til filmene. Ved noen trykk på fjernkontrollen går bestillingen via TV-en. I motsetning til lignende tjenester i Norge trenger ikke UPC sine kunder ringe et 815-nummer eller ha en separat telefonlinje koblet til den digitale dekoderen, sier Jan Kristensen, Salgs-og markedsdirektør i UPC.

- Film på bestilling blir et supplement til de over 70 digitale TV-kanalene og de 40 non-stop musikkanalene vi allerede tilbyr, sier han videre.

"Arrivo" sender døgnet rundt alle i dager uken, og hver film begynner hvert 15. minutt. Det er enkelt å bestille - det eneste en behøver å gjøre er å gå inn på bestillings-menyen, velge film og bekrefte med en PIN-kode. Alt gjøres med fjernkontrollen. Informasjon om filmer, starttider etc. finner man i menyen på dekoderen eller på UPC sin hjemmeside. Prisen per film varierer fra mellom 39 og 45 kroner.

UPC er den første operatøren i Norge som tilbyr full interaktivitet via kabelnettet. All kommunikasjon mellom kundenes digital-TV dekoder og UPCs hovedsentral går via bredbåndsnettet i begge retninger. Digital-TV dekoderen inneholder et bredbåndsmodem som gjør det mulig med en rask og enkel kommunikasjon uten at man behøver å koble til en telefonlinje.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.