UPC Norge solgt til lite kjent investor

Kabel-TV og bredbåndselskapet UPC Norge er solgt til et mindre kjent investeringsselskap.

Kabel-TV og bredbåndselskapet UPC Norge er solgt til et mindre kjent investeringsselskap.

Tidligere i høst ble det overraskende kjent at verdens største kabel-TV-selskap UPC arbeidet med å selge sin norske og svenske virksomhet.

Nå er salget i boks. Det er det relativt lite kjente europeiske investeringsselskapet Candover som har inngått en avtale med UPC-eier Liberty Global om å kjøpe UPC Norge for 450 millioner euro - tilsvarende hele 3,6 milliarder norske kroner.

Med 360.000 kunder fikk altså Liberty Global 10.000 kroner per UPC-kunde.

Det oppsiktsvekkende er at det bare er UPC Norge som er solgt - UPC Sverige nevnes ikke med et ord i pressemeldingen fra UPC.

Oppkjøpet skal gjøre at UPC nå kan øke utviklingsfarten i Norge. Fremdeles er det slik at bare rundt halvparten av husstandene som har UPC-kabel kan kjøpe de nye digitale tjenestene. UPC har så langt primært bare tatt den kostbare gravejobben med å legge nye kabler til blokker og bygårder med flere husholdninger.

"Med Candover som eier vil UPC Norge fortsette utviklingen av nye og spennende produkter og tjenester til UPC Norges kunder. Samtidig fortsetter investeringene i HFC nettverket (Hybrid-Fiber-Koaksial) for å sikre at flest mulig hjem i Norge skal kunne benytte denne infrastrukturen som et viktig alternativ til Telenor sin infrastruktur i Norge", skriver Candover og UPC i sin pressemelding.

Men Candover er altså ikke en storeier av andre kabel/internett-selskaper som skal drive UPC på lang sikt. Vanligvis er målet til slike investorselskaper å rendyrke og kanskje selge ut deler av selskapet de har kjøpt opp. Investorselskaper pleier å ha en to-tre års horisont før de skal selge hele selskapet videre til en industriell eier.

Candover-gruppen var tidligere en rent engelsk selskap, men har i dag kontorer i London, Paris og Düsseldorf.

En rekke store investorgrupperinger har det siste året jaktet på teleselskaper i Europa. Blant annet er en engelsk/amerikansk gruppering i ferd med å kjøpe danske TDC.

Nylig ble det svenske kabelselskapet Comhem solgt til to amerikanske investeringsselskaper for hele 10,7 milliarder svenske kroner.

- Vi er svært glade for at vi nå skal jobbe sammen med Candover. Vi har ambisiøse vekstplaner for selskapet, og vi er veldig fornøyde med at vi har fått en partner som vil hjelpe oss med å forankre og videreutvikle vår posisjon som den ledende triple-play leverandøren i Norge, sier Gunnar Evensen, administrerende direktør i UPC Norge.

- Vi er svært glade for at vi nå kan støtte Gunnar Evensen og organisasjonen i Norge til å fortsette den imponerende veksten UPC Norge har hatt de siste fem årene. UPC Norge har en unik markedsposisjon, og vi ønsker å investere videre for å oppgradere nettet og videreutvikle multimedia og data kommunikasjonstjenestene til UPC Norges kunder.

Avtalen forutsetter regulatorisk godkjenning, og det forventes at dette blir klart i slutten av januar.

Her kan du lese hva Candover har investert i og hva som er solgt.

Til toppen