UPC: Oppkjøp fremfor oppgradering

Mindre bredbåndsaktører som vil selge kan skru opp prisen, en gammel kjøper er på tokt igjen.

Mindre bredbåndsaktører som vil selge kan skru opp prisen, en gammel kjøper er på tokt igjen.

UPCs eiere er ute på oppkjøpsraid i Europa igjen. Siden selskapet kjøpte kabelselskaper over en lav sko på slutten av 90-tallet, har selskapet riktignok nesten gått konkurs og skiftet eier.

Nå er et Liberty Global som søker etter nye brikker å supplere sitt europeiske nettverk med, melder Finansavisen.

- Vi liker forferdelig mye av det vi ser i Europa, sier teknologidirektør i Liberty Global, Tony Werner, til Reuters.

Det går rykter om at selskapet er interessert i spesifikke kabelselskaper i flere land. Men UPCs interesse stopper ikke lenger ved kabel. Her hjemme kjøpte de opp telefoni- og bredbåndsselskapet Smartcall i april. De har også Wimax-lisenser i Norge.

Dessuten opplyser Werner at selskapet er interessert i å kjøpe mer innen mobiltelefoni, og utvikle seg som virtuell tilbyder, for å kunne tilby en komplett kommunikasjonspakke.

Det har vært relativt stille rundt UPC de siste årene, både når det gjelder oppkjøp og utbygging av nettet her i Norge.

Når de nå øker aktiviteten igjen, virker selskapet mer oppsatt på å bruke penger på oppkjøp enn oppgradering av eget nett. For ved inngangen av året var det fremdeles bare 150.000 av 340.000 husstander i deres nett som var oppgradert så de kunne tilby Internett og digital-tv.

Selskapet oppgraderte mellom 20 og 30.000 husstander i fjor, og forventer en liknende takt i år. Med den takten er ikke nettet fullt oppgradert før om sju år.

Til toppen