UPC: Oppkjøp fremfor oppgradering

Mindre bredbåndsaktører som vil selge kan skru opp prisen, en gammel kjøper er på tokt igjen.

UPCs eiere er ute på oppkjøpsraid i Europa igjen. Siden selskapet kjøpte kabelselskaper over en lav sko på slutten av 90-tallet, har selskapet riktignok nesten gått konkurs og skiftet eier.

Nå er et Liberty Global som søker etter nye brikker å supplere sitt europeiske nettverk med, melder Finansavisen.

- Vi liker forferdelig mye av det vi ser i Europa, sier teknologidirektør i Liberty Global, Tony Werner, til Reuters.

Det går rykter om at selskapet er interessert i spesifikke kabelselskaper i flere land. Men UPCs interesse stopper ikke lenger ved kabel. Her hjemme kjøpte de opp telefoni- og bredbåndsselskapet Smartcall i april. De har også Wimax-lisenser i Norge.

Dessuten opplyser Werner at selskapet er interessert i å kjøpe mer innen mobiltelefoni, og utvikle seg som virtuell tilbyder, for å kunne tilby en komplett kommunikasjonspakke.

Det har vært relativt stille rundt UPC de siste årene, både når det gjelder oppkjøp og utbygging av nettet her i Norge.

Når de nå øker aktiviteten igjen, virker selskapet mer oppsatt på å bruke penger på oppkjøp enn oppgradering av eget nett. For ved inngangen av året var det fremdeles bare 150.000 av 340.000 husstander i deres nett som var oppgradert så de kunne tilby Internett og digital-tv.

Selskapet oppgraderte mellom 20 og 30.000 husstander i fjor, og forventer en liknende takt i år. Med den takten er ikke nettet fullt oppgradert før om sju år.

Til toppen