UPC til Stortinget

Fremskrittspartiets mediepolitiske talsperson, Ulf Erik Knudsen, ber kulturministeren svare på hva hun vil gjøre med UPCs manglende evne til å besvare og hjelpe frustrerte kunder.

Nå er neppe kulturministeren rette adressat for Knudsens spørsmål, det er nok på samferdselsministerens bord saken hører hjemme, men Knudsens hovedpoeng ligger like fullt fast:

- Hva kan ansvarlig statsråd gjøre for å skjerpe kravene til selskapene som har konsesjon på kabelnett for TV med hensyn til å bedre deres kundebehandling?

FrPs mediepolitiske talsperson reiser spørsmålet som følge av de mange medieoppslagene om de endeløse køene som UPC opplever fra fortvilte kunder. Opphopningen av spørsmål har fått UPC til å oppfordre sine kunder til å stille sine spørsmål vi e-post.

- Kundene forteller om dager og uker med venting, og om e-post-svar som fullstendig uteblir. En kunde ville bare ha gjennomført en enkel installering av UPCs kabel-TV i leiligheten sin. Saksbehandlingen tok mer enn tre måneder! Dette var en enkel forespørsel som de burde klart å løse langt raskere. Kunden bestilte i fjor høst sitt abonnement på web, slik UPC anbefaler. To uker senere hadde han fremdeles ikke fått svar. Derfra og til den endelige installasjonen mer enn tre måneder senere, er en nærmest endeløs historie om byråkratisk surr. Kunder som har testet telefonservicen til UPC, har brukt nærmere 40 minutter på å komme igjennom. Man oppfordres altså til å bruke mail hvis man har anledning til det. Men her er ventetiden avhengig av hvor mange mail de får. Responstiden på tre timer som de lover har man slett ingen garanti for. Mange frustrerte kunder har henvendt seg til Forbrukerrådet som bekrefter at de har mottatt en lang rekke henvendelser, heter det i Knudsens skriftlige begrunnelse for å reise spørsmålet i Stortinget.

- Jeg har bedt kulturmininsteren svare på hva som gjøres for å skjerpe kravene til selskaper som har slike konsesjoner. Det er uholdbart slik det er i dag, sier Knudsen til Stavanger Aftenblad.

Til toppen