UPC tror på overskudd neste år

Kabel-TV og teleselskapet UPC taper fremdeles penger, men tror på overskudd i 2002. For å komme dit sies vel 1500 ansatte opp i løpet av neste halvåret, men de vil ikke omfatte virksomheten i Norge eller Sverige.

Kabel-TV og teleselskapet UPC taper fremdeles penger, men tror på overskudd i 2002. For å komme dit sies vel 1500 ansatte opp i løpet av neste halvåret, men de vil ikke omfatte virksomheten i Norge eller Sverige.

United Pan-Europe Communications NV (UPC), tilbyr kabel-TV og telefoni-tjenester til kunder i flere europeiske land, blant annet i Norge og Sverige.

Det europeiske konsernet la fram sine kvartalstall tirsdag. Salget øker sterkt, men tapene øker også og er fremdeles svært røde. Resultatet endte opp med et salg på 357 millioner euro, opp fra 238 millioner i samme tid i fjor. Dette var et sterkt bidrag til å redusere resultatet før skatt til minus 54 millioner euro, ned fra 78 millioner samme kvartal i fjor. Driftsresultatet ble imidlertid forverret fra minus 368 millioner euro til 863 millioner euro, blant annet etter en engangspost på 300 millioner euro. Første halvår tapte selskapet tilsvarende 11,5 milliarder kroner.

UPC sitter med en kontantbeholdning på 1,1 milliarder euro, og jobber for å kunne klare seg med det. Blant annet nye tjenester, som digital-tv og Internett skal sørge for at inntekt per kunde skal øke.

Målet er å plassere ut 250.000 interaktive set-up bokser i europeiske hjem i løpet av året, for å øke leveransene av spesielle TV-kanaler, film på forespørsel foruten internettfunksjoner. Den offisielle oppstarten skjer i september i blant annet Norge og Sverige. Da forventes også å inntektene øke, fra 1 milliard euro i fjor til mellom 1,4 og 1,5 milliarder euro i år. Prognosen nå er positiv kontantstrøm i andre halvår 2004, med et lite ebitda-tap på 200 millioner euro i år.

Selskapet som i Europa drives ut fra Nederland har vært sett på som ett av de ledende i sin bransje i Europa, med langsiktige eiere.

Administrerende direktør Gene Musselmann, sa på presentasjonen tirsdag at det ventes ytterligere 1000 til 1500 jobbkutt i tillegg til 230 som allerede er tatt, skriver FT Market Watch ifølge Kampanje.

Informasjonssjef i UPC, Toon Deitenant, sier til digitoday.no at oppsigelsene skjer i land der en nå oppgraderer IT-systemene sine, og vil derfor ikke omfatte Norge og Sverige. Han sier at det ikke er andre planer knyttet til selskapets nordiske virksomhet.

Til toppen