– Urealistisk med månedlige Android-oppdateringer

HTC mener at ingen kan love dette.

– Urealistisk med månedlige Android-oppdateringer
Flere aktører gjør nå en innsats for raskere å fjerne sårbarheter fra Android-enheter. Men det er mange hindringer på veien. Bilde: www.norebbo.com

Det siste året har mange sikkerhetsforskere satt søkelyset på sikkerheten i Android. Dette har resultert i at det har blitt oppdaget en rekke mer eller mindre alvorlige sårbarheter, som det er behov for å få fjernet fra brukernes enheter.

Derfor har Google og flere leverandører av Android-baserte enheter lovet å rulle ut månedlige sikkerhetsoppdateringer til Android-enheter.

HTC er ikke blant disse. Nå har en talsmann for selskapet kommet med en forklaring, som blant annet Betanews har fanget opp.

Les mer: Storoffensiv mot Stagefright-feilen 

Flaskehals

I en serie med svar på en henvendelse via Twitter, skriver Jason Mackenzie, president i HTC America, at en slik forpliktelse ikke er realistisk fordi oppdateringene må godkjennes av mobiloperatørene før de kan rulles ut.

Dette gjelder i alle fall smartmobiler, men ikke nødvendigvis alle utgaver og i alle land. HTC har tidligere utgitt en oversikt over alle leddene en slik godkjenningsprosess består av:

Slik blir Android-mobiler oppdatert

Fordi testlaboratoriene til operatørene har begrenset kapasitet, kan det bli kø og dermed forsinkelser, forklarer Mackenzie.

Google kom så sent som i går med en slik månedlig sikkerhetsoppdatering til Nexus-enhetene. Denne skal blant annet fjerne sårbarhetene som kalles for Stagefright 2.0, men også en rekke andre. Selskapets Android-partnere skal ha fått tilgang til disse sikkerhetsfiksene allerede den 10. september eller tidligere.

Bakgrunn: En milliard enheter kan være berørt 

Marshmallow

For mange Nexus-brukere vil nok kanskje oppgraderingen til Android 6.0 Marshmallow være mer aktuell. Også denne ble gjort tilgjengelig for nedlasting i går. OTA-utrulling (Over The Air) har også blitt startet, men ikke alle Nexus-brukerne vil motta den samtidig.

– Nexus-oppdateringen til Android 6.0 Marshmallow foregår trinnvis, og noe mobiloperatører vil motta oppdateringen senere enn andre, skriver Google i en kunngjøring.

Nevnte Mackenzie i HTC kunngjorde for øvrig i går at selskapet skal lansere noe Marshmallow-relatert den 20. oktober. Det er uklart om dette bare omfatter helt nye produkter, noe selskapet har et stort behov for, eller om også eiere av i alle fall visse eksisterende HTC-modeller vil kunne oppgradere til Android 6.0 fra og med denne datoen.

Leste du denne? Google-ansatte utfordrer Android-sikkerheten