JUSS OG SAMFUNN

Urettmessig sletting av domenenavn

Det 100 prosent web-baserte Web Communications' domenenavn ble slettet uten grunn av InterNic.

Caspar Lund
17. juli 1997 - 17:44

Web Communications ble tatt helt på senga av InterNics (USA-basert nettdomeneregister) sletting av deres domenenavn webcom.com. Bedriften er helt avhengig av å være på nett for å kunne tilby sine tjenester. WebCom tilbyr nemlig e-post-adresser og er en stor web-vert i USA.

WebCom hevder at InterNic slettet domenenavnet etter anmodning fra en som utga seg for å være representant for WebCom. Uten å sjekke identiteten til vedkommende slettet InterNic WebComs domenenavn fra deres server som innholder alle aktive domenenavn.

Dette kunne ha lammet WebCom totalt, men takket være DNS-caching kunne WebCom være 98 prosent tilgjengelig i den korte perioden domenenavnet var nede. Det var bare WebComs kjappe reaksjon mot dette uventede "angrepet" som gjorde at de fleste av kundene kunne nå www.webcom.com.

Kanselleringen av domenenavnet hadde blitt sent per faks med et forfalsket WebCom-brevhode og med falske underskrifter av sjefen og nestsjefen for WebCom. Denne metoden er velkjent og WebCom er svært forundret over at InterNic ikke dobbelsjekket kanselleringen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.