Urolige Napsterfans laster ned som gale

Mandag avgjøres Napsters skjebne i retten, og i helgen har tusenvis av fans logget seg på musikkbyttetjenesten for å sikre seg de siste grom-låtene gratis.

Mandag avgjøres Napsters skjebne i retten, og i helgen har tusenvis av fans logget seg på musikkbyttetjenesten for å sikre seg de siste grom-låtene gratis.

Denne helgen har musikkbyttetjenesten Napster fått besøk av tusenvis av fans som vil sikre seg de siste gratis låtene før det amerikanske rettsvesenet mandag vil avgjøre Napsters skjebne.

Ifølge BBC Online logget nesten 10.000 personer seg på Napster lørdag for å laste ned sine favoritt-låter blant de rundt 2 millioner MP3-filene som er tilgjengelige på tjenesten.

Napster valgte i juli å anke et pålegg fra amerikansk rett om å stenge musikkbyttetjenesten sin, etter å ha blitt saksøkt av flere aktører i platebransjen. En ny dommer slo deretter fast at tjenesten kunne være i drift frem til anken ble behandlet av rettsvesenet på nytt.

Saken blir, ifølge BBC, sett på som den største kampen om opphavsrettigheter på Internett, og rettsavgjørelsen forventes å sette standard for hvordan både bøker, filmer og musikk skal distribueres over nettet.

Nyhetstjenesten CNET skriver at mandagens rettsavgjørelse kan bli farlig for den tyske mediegiganten Bertelsmann, som kjøpte en større aksjepost i Napster i oktober i fjor.

Hvis Napster tvinges til å stenge gratistjenesten vil mange brukere gå andre steder for å skaffe seg musikk, noe som reduserer verdien på varemerket Bertelsmann har investert i.

Hvis Napster derimot får fortsette sin tjeneste uten restriksjoner, kan dette forsterke nettbrukeres holdning om at nedlastbar musikk bør være gratis, og igjen åpne dører for opprettelsen av nye, liknende tjenester.

Til toppen