US Army tatt i piratkopiering

Røpet seg i presentasjon.

US Army tatt i piratkopiering
Amerikanske myndigheter som har drevet en aggressiv kamp mot piratkopiering er nå selv tatt i lisensbrudd. Bilde: US Army

Pentagon har gått med på å betale 50 millioner dollar i et forlik med et mindre programvarehus fra Texas kalt Apptricity.

Forliket avslutter et føderalt anlagt søksmål om grov underlisensiering, i praksis piratkopiering, av selskapets logistikkløsning, som de har levert til US Army siden 2004.

Programvaren har vært installert på langt flere datamaskiner enn de tre serverne og 500 klientene forsvarsmakten betalte for, ifølge Dallas Morning News.

Røpet seg selv

Ifølge BBC var det US Army som selv røpet lisensbruddet i en presentasjon der det fremgikk at logistikkløsningen var i bruk på «tusener» av maskiner.

En nærmere opptelling avslørte at det dreide seg om nærmere 100 servere og 9.000 klientlisenser som militæret ikke hadde betalt for.

Erstatningssummen tilsvarer drøyt 305 millioner kroner. Det er likevel bare en brøkdel av de 224 millioner dollar (1,37 milliarder kroner) som Apptricity krevde i søksmålet.

Les mer om: