US Robotics 56K til Norge fredag

Endelig har US Robotics sendt ut sin 56K-modem i USA. Fredag kommer de første modemene til Norge for å settes i prøvedrift hos Telenor Nextel og Riksnett. Modemene blir tilgjengelig for brukere i løpet av én til to uker.

Endelig har US Robotics sendt ut sin 56K-modem i USA. Fredag kommer de første modemene til Norge for å settes i prøvedrift hos Telenor Nextel og Riksnett. Modemene blir tilgjengelig for brukere i løpet av én til to uker.

Etter noen forsinkelser for å justere programvaren, skipet US Robotics mandag sine første 56K-modem i USA. Dermed har de greid å beholde ledelsen til erkekonkurrenten Rockwell, som ventes å levere sitt 56K modem i slutten av mars. Den gode nyheten er at modemene er på vei til Norge.

- Vi skal oppgradere Telenor Nextel og Riksnett fredag, forteller Roy Gansaker til digi:data. Gansaker er divisjonssjef for kommunikasjon og nettverk i Santech Micro Group, en av importørene av US Robotics i Norge.

- Først må vi oppgradere aksessleverandørene. Sluttbrukerne kan vente seg modemene i løpet av en fjorten dagers tid. De vil ligge på rundt 1500 kroner ekslusive merverdiavgift, fortsetter Gansaker.

- Vi har STF-godkjenningen i orden og alt er klart, avslutter en optimistisk Gansaker.

Telenor Nextel bekrefter at de får inn US Robotics 56K-modemene i løpet av noen dager, men at det dreier seg om en begrenset prøvedrift i første omgang.

- Først må vi teste teknologien og sjekke at det ikke er noen uforutsette problemer, forteller Dag Mjelde, ansvarlig for produksjon, drift og kvalitet hos Telenor Nextel - Norges suverent største Internett-aksessleverandør.

- Sannsynligvis vil vi sette opp et nummer for 56K-US Robotics modemaksess i Oslo-området. Jeg kan ennå ikke gi noe tidspunkt for igangkjøring av 56K-modemteknologien, fortsetter Mjelde.

- Vi har 80.000 modem så langt, og vi er nødt til å ha en kvalitetstyrt innføring. Problemet er at vi kjører Cisco og US Robotics modem hos oss, og når det gjelder 56K-modem så bruker Cisco Rockwell-teknologien. Fordi disse to teknologiene ikke er komaptible og ikke følger noen etablert standard, har vi en utfordring. Jeg tror ikke vi får se noen allmenn utbredelse av disse modemene før vi får en etablert standard, avslutter Mjelde.

Sjef for nettutviklingsavdelingen i Telenor Nextel, Hans Petter Holen, bekrefter at de får inn den nye teknologien.

- Vi får inn US Robotics 56K-modem de nærmeste dagene, men det vil ta tid før vi går ut med noe tilbud til kunder, forteller Holen til digi:data.

- Jeg regner med at vi vil få opp det første prøvetilbudet i Oslo-området i løpet av én måned, avslutter Holen.

Til toppen