BEDRIFTSTEKNOLOGI

US Robotics får drahjelp

US Robotics har inngått avtale med Packard Bell om å inkludere X2-modem i NEC PC-er. Samtidig tilbyr selskapet gratis programbasert oppgradering av eldre US Robotics modem til Internett leverandørene.

Eirik Flaa
10. mars 1997 - 15:00

Modemkrigen i USA tilspisser seg ytterligere nå som US Robotics også får støtte av NEC-Packard Bell for sin X2-teknologi. Packard Bell går inn i rekken med Dell, Hitachi og Acer i kamp om å erobre markedet fra konsortiet som er dannet rundt Lucent Technology og Rockwell. Også overfor aksessleverandørene pågår det en knallhard kamp for å sikre kunder aksessmulighet for X2; US robotics har begynt å gi ut programvareoppgraderinger for gamle US Robotics 33,6 modemer.

Det kan likevel se tøft ut for US Robotics, ettersom både Toshiba, IBM, Compaq og AST planlegger å støtte den alternative K56 flex-standarden. Hvem som blir stående igjen er imidlertid ennå ikke avgjort. I følge analytikere vil det ta ytterligere 12-18 måneder før det er etablert en endelig standard.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.