BEDRIFTSTEKNOLOGI

US Robotics forsinket

US Robotics' nye 56Kbps modem skulle vært ute sist helg, men nå melder selskapet at det vil bli forsinkelser. Dermed kan selskapet miste forsprnaget til erkekonkurrenten, Rockwell, som vil ha sitt 56K-modem ute i mars.

Jens Kanden
20. feb. 1997 - 15:00

US Robotics hadde lovet å ha sin nye 56Kbps modem i databutikkene i løpet av siste helg. Onsdag denne uken innrømmet selskapet at det var blitt forsinkelser, og at modemet vil komme "snart." US Robotics er verdens største modemprodusent, men de er små i forhold til konkurrenten, Rockwell International - gigantisk konsern. Selskapene er i strid om å få etablert sitt modem som standard, fordi selskapenes teknologi ikke kan kommunisere med hverandre ved 56Kbps, kun 33,6Kbps eller tregere.

I den siste tiden har US Robotics opplevd endel tilbakeslag, blant annet at kommunikasjonskolossen Motorola støtter Rockwell og har saksøkt US Robotics for å ha misbrukt Motorola-patenter. US Robotics menere at de har retten på sin side og at Motorola forlanger urimelig kompensasjon. Saken er på vei mot retten.

US Robotics' viktigste kort i 56K-striden har vært at de skulle være først til markedet med produktene. Rockwell skal ha sine modem klare i mars. Endel bransjefolk tviler på at selskapet får modemene ut i februar. Dermed kan ting tyde på at US Robotics er i ferd med å miste forspranget.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra