BEDRIFTSTEKNOLOGI

US West sier nei til fusjon med Qwest

Amerikanske Qwest har ikke hatt særlig hell i arbeidet med å lokke de amerikanske teleselskapene Frontier og US West til fusjon. I går sa styret i Frontier nei, og nå følger eierne i US West opp med samme mynt. Qwest-sjef Joseph P. Nacchio ber i et brev tirsdag til US West om at de to selskapene starter fusjonssamtaler.

Frode Eriksen
22. juni 1999 - 17:15

Qwest skriver i en pressemelding tirsdag at selskapet er skuffet over at styret i US West ikke har vurdert Qwest sitt bud på en grundig måte.

US West sitt styre mente blant annet at den delen av budet som bestod av Qwest-aksjer ikke var god nok, i og med at budet ikke tok høyde for et eventuelt fall i børsverdien til Qwest, noe som ville gjøre budet dårligere. Qwest-aksjen har falt med rundt 25 prosent etter at det ble kjent at selskapet ønsker å fusjonere med andre teleselskap.

Det ser dermed ut til at Global Crossing kan gjennomføre sin fusjon med Frontier og US West som planlagt. Mens dette er svært gode nyheter for Global Crossing, er dette en tilsvarende dårlig nyhet for Qwest.

Konsernsjef i Qwest, Joseph P. Nacchio, sa i et intervju med The Wall Street Journal sist uke at selskapet ikke har planer om å øke sit bud, selv om selskapet har finansiell styrke til det.

Qwest er for tiden USAs fjerde største selskap innenfor riks og internasjonal telefoni i USA, etter AT&T, MCIWorldCom og Sprint.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra