BEDRIFTSTEKNOLOGI

USA: 36 prosent vil ikke ha PC

36 prosent av nordamerikanske forbrukere har ikke PC, og de vil heller ikke anskaffe en uansett hvor lite den koster, viser tall fra en undersøkelse gjort av Forrester Research.

Therese Werenskiold
16. mars 1998 - 09:21

Selskapets ferskeste undersøkelse viser også at halvparten av de nordamerikanske husholdninger vil eie en PC i utgangen av 1998, mens 43 prosent allerede har en, ifølge Reuters.

Josh Bernoff, analytiker i Forrester Research, sier at det er en splittelse i befolkningen, og at de som ikke eier en PC, mener de ikke har behov for en.

Berhoff sier også at forbrukere med høy inntekt (mer enn 240.000 kroner i året) nærmer seg et metningspunkt. Av disse er det hele 69 prosent som eier en PC, skriver InfoBeat.

I tillegg opplyser Berhoff at det er en økende interesse blant familier han kaller "teknologi-optimister", med lavere inntekt. -Disse menneskene kan fortelle deg nøyaktig hva de vil gjøre med PCen, det være seg til utdannelse, Internett-bruk, familiebudsjett osv.

Berhoff legger til at det er 50 prosent større sjanse for at du planlegger et PC-kjøp hvis du er afroamerikaner eller spansktalende.

Dette er resultatet av den første av flere store forbrukerundersøkelser, hvor mer enn 120.000 personer har deltatt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.