USA-børsene åpner kanskje fredag

Ikke siden depresjonen på 30-tallet har de amerikanske børsene holdt stengt tre arbeidsdager på rad. Nå melder børsene at en åpner tidligst fredag, senest mandag.

Og når børsene først åpner regner de fleste med børsfall. Men selv i det europeiske markedet onsdag var usikkerheten stor med både oppgang og nedgang, selv om de fleste kurver var negative. Årsaken til at USA-børsene holder stengt er at de trenger tid for å garantere et fungerende børssystem.

Under den andre verdenskrigen holdt børsene stengt to arbeidsdager og en må tilbake til depresjonen på 30-tallet for å finne sist børsene holdt stengt i tre dager. Da var det imidlertid president Franklin D. Roosevelt som stengte markedene for å etablere stabilitet.

New York-børsens styreleder, Richard Grasso, sier ifølge Ekonomi24 at det er usikkert at børsen skal kunne klare å ta unna de volum som forventes når børsene først åpner.

- Det kommer til å bli en negativ åpning, og siden vil det vende opp, sier konsernsjef i Barrington Research, Alexander Paris, til CBS Marketwatch, skriver E24.

Også selskap som hadde kontorer i World Trade Center, og som ble hardt rammet av terroristangrepet, sier seg klare til å starte børshandlene igjen.

Til toppen