RESULTATERFINANS

USA-børsene nuller alle kaos-transaksjoner

Avviser at det har vært noen teknologisk glipp hos dem eller hos partnere.

7. mai 2010 - 15:16

Nasdaq OMX, selskapet som driver teknologibørsen med samme navn, avviser i en melding at det har vært noen form for systemsvikt knyttet til børskaoset i New York i går mellom kl 14 og kl 15.

    Les også:

Selskapet legger til at det heller ikke er noe som tyder på at det kan ha skjedd noen form for IT-svikt blant dem som handler på Nasdaq- eller New York-børsen.

Det gis ingen ytterligere forklaringer på den ytterst uvanlige utviklingen på Nasdaq og New York-børsen i tidsrommet mellom klokka 14.40 og 15.00 lokal tid.

Nasdaq sier de har koordinert en prosess blant alle amerikanske børser, og at alle transaksjoner gjennomført i de aktuelle tjue minuttene blir annullert, dersom det aktuelle verdipapiret ble omsatt for 60 prosent mer eller 60 prosent mindre enn kursen notert klokka 14.00.

Denne beslutningen er i samsvar med børsens reglement, og kan ikke ankes.

Nasdaq tar selv ansvaret for å nulle kaos-transaksjonene, på det noterte selskapets vegne.

En oversikt over hvilke aksjer det gjelder, er lagt ut på primezone.com (pdf, 7 sider).

Det går fram av dokumentet at IT-giganten Accenture (notert under ACN), om i ett minutt ble omsatt for 0,01 dollar, har fått nullet alle transaksjoner med aksjekurs lavere enn 16,40 dollar. Det omfatter alle 66 277 Accenture-aksjer som klokka 14.49 ble omsatt for 0,01 dollar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.