USA drar verdens aksjemarkeder opp

Solide makro-økonomiske tall i USA, ga de amerikanske børsene en solid åpning onsdag - et løft som også forplantet seg til andre børser rundt om i verden.

Solide makro-økonomiske tall i USA, ga de amerikanske børsene en solid åpning onsdag - et løft som også forplantet seg til andre børser rundt om i verden.

Det var en god dag på Oslo Børs etter at det kom positive makrotall på løpende bånd fra USA. De amerikanske markedene hadde således også en meget positiv åpning, og den positive stemningen spredte seg til de fleste aksjemarkeder i Europa.

Og ikke uventet var det IT-sektoren som bidro sterkest til stigningen. På Oslo Børs var IT-indeksen opp over fem prosent, mens totalindeksen var opp 2,3 prosent.

DT indeksen ligger i skrivende stund nær ved å bryte den magiske 100 grensen på vei oppover.

På toppen av vinnerlisten finner man Opticom ASA som steg til 790 kroner - en oppgang på nesten 20 prosent. Hakk i hæl fulgte WiCom ASA med 19 prosent og ASP-selskapene Customax ASA og Intellinet ASA med henholdsvis 16 og 10 prosent.

På motsatt side av listen var det tynnere med teknologi-selskaper, men flere internettselskaper hadde en svak dag. Blant disse var Norkom, Igroup No ASA og E-Line Group ASA med henholdsvis en nedgang på 13 prosent, 4 prosent og 3 prosent.

EDB Business Partner ASA meldte i dag om et strategisk samarbeid med Europay Norge, med et potensial på 100 millioner kroner over en femårsperiode, mens PC LAN AS har inngått en outsourcing-avtale med iTet ASA som årlig vil utgjøre 200 millioner.

Til toppen