OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

USA forbyr russisk antivirusprogram

Det russiske IT-sikkerhetsselskapet Kaspersky får ikke lenger selge sin produkter i USA, sier landets handelsdepartement.

USA vil ikke nøle med å handle når teknologi utgjør en risiko mot USA og dets borgere, sier landets handelsminister Gina Raimondo.
USA vil ikke nøle med å handle når teknologi utgjør en risiko mot USA og dets borgere, sier landets handelsminister Gina Raimondo. Foto: Mariam Zuhaib/AP/NTB
21. juni 2024 - 06:50

Departementet sier forbudet er det første i sitt slag.

– Russland har gang på gang vist at de har både evne og vilje til å utnytte russiske selskaper, som Kaspersky, til å samle inn sensitive amerikanske opplysninger og bruke dem som våpen, sier handelsminister Gina Raimondo i en uttalelse.

Hun sier vedtaket om å utestenge Kaspersky viser at USA ikke vil nøle med å handle når «teknologi utgjør en risiko mot USA og dets borgere».

Kaspersky sier de ikke deltar i aktiviteter som er en trussel mot USAs nasjonale sikkerhet. De vil undersøke alle juridiske muligheter for å få lov til å fortsette å selge til amerikanske kunder, opplyser selskapet.

Ifølge departementet har Kaspersky kontorer i 31 land som betjener over 400 millioner brukere og 270.000 store bedriftskunder over hele verden.

Selv om forbudet inkluderer oppdatering av eksisterende antivirusprogrammer, får Kaspersky dispensasjon for å levere oppdateringer til og med 29. september, for å gi amerikanske bedrifter tid til å finne alternativer.

Les også

Stavanger-festival hacket: – Virker som ren utpressing

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.