BEDRIFTSTEKNOLOGI

USA frigir 448-bit kryptering for eksport

Et lite amerikansk selskap har fått tillatelse fra den amerikanske myndighetene til å eksportere sitt krypteringsprogram som kan tilby mye sterkere kryptering enn de fleste av konkurrentene på det internasjonale markedet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. juni 1998 - 13:43

Ifølge News.com har det amerikanske handelsdepartementet så å si betingelsesløst gitt Computer Sentry Software tillatelse til å eksportere sin CyberAngel EXR programvare.

CyberAngel er en krypteringsapplikasjon for PC tilkoblet et nettverk. Programmet gjør det mulig for en arbeidsgiver å gjenopprette data kryptert av en bruker. Det vil også være mulig for den amerikanske myndighetene å få tilgang til de krypterte dataene gjennom en rettskjennelse.

Men til forskjell fra andre krypteringsprodukter, er nøkkelen som låser opp brukerens data unik for den brukeren. Ifølge W. Dyrk Halstead, administrerende direktør for Computer Sentry, gjør dette at selv om noen får nøkkelen til en bruker, er det ikke mulig for dem å lese andres krypterte data.

CyberAngel EXR tilbyr tre forskjellige krypteringsalgoritmer: 448-bit Blowfish, 128-bit EMD-2 og 56-bit DES (Data Encryption Standard). For å kunne lese de krypterte filene, må brukeren gi det korrekte passordet på den riktige maskinen. Systemet vil ikke på noe tidspunkt be om passordet, men sperre tilgangen til de krypterte filene hvis ikke passordet blir skrevet inn på det rette tidspunktet under oppstarten. Uautoriserte brukere vil ikke engang oppdage at CyberAngel er installert, før de oppdager at de ikke får tilgang til filene. Det er også mulig å få CyberAngel til å sperre bruken av tastatur, mus og kommunikasjonsportene.

Samtidig vil CyberAngel også sende en melding over Internett til Computer Sentrys Security Monitoring Center (CSSMC). CSSMC sender deretter en melding til brukeren på en avtalt måte. Det er også mulig for CyberAngel å sende meldingen til andre mottakere enn CSSMC.

CyberAngel kan gjøre dette både over et TCP/IP nettverk og ved hjelp av modem.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.