USA går til sak mot Apple

Anklages for å ha drevet opp prisene på e-bøker.

USA går til sak mot Apple

Anklages for å ha drevet opp prisene på e-bøker.

Washington (NTB-AFP-Reuters): Det amerikanske justisdepartementet har gått til sak mot Apple og flere større forlag som anklages for å ha samarbeidet om salg av e-bøker.

I tillegg til Apple er søkelyset blitt rettet mot forlagene Hachette, HarperCollins, Macmillan, Penguin og Simon & Schuster.

De anklages alle for å ha samordnet sine priser på e-bøker. Samarbeidet har ifølge amerikanske myndigheter ført til at forbrukerne til sammen har måttet betale flere titalls millioner dollar mer enn de ellers ville ha gjort.

USA mener Apple og forlagene har drevet opp prisene på e-bøker og samtidig begrenset priskonkurransen. Samarbeidet blir også sett på som et forsøk på å styrke seg i konkurransen mot Amazon, som har profilert seg på å selge e-bøker til lave priser.

Onsdag opplyste justisdepartementet at det er inngått forlik med tre av forlagene - Hachette, HarperCollins og Simon & Schuster - mens saken fortsetter mot de øvrige.

Også EU gransker Apple og flere forlag for brudd på konkurransereglene gjennom samarbeid om salg av e-bøker. I denne saken har EU-kommisjonen mottatt forslag fra selskapene til hvordan saken kan løses, opplyste konkurransekommissær Joaquín Almunia onsdag. (©NTB)

    Les også:

Til toppen