USA gransker Instagram-kjøp

Bremser Facebook sine mobilplaner.

Mark Zuckerberg må antakelig smøre seg med tålmodighet før hans egenrådige oppkjøp av Instagram, som ikke skal ha vært klarert med resten av styret, blir endelig godkjent av konkurransemyndighetene i USA.
Mark Zuckerberg må antakelig smøre seg med tålmodighet før hans egenrådige oppkjøp av Instagram, som ikke skal ha vært klarert med resten av styret, blir endelig godkjent av konkurransemyndighetene i USA. (Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press)

Bremser Facebook sine mobilplaner.

Det amerikanske konkurransetilsynet, Federal Trade Commission (FTC), innleder gransking av Facebooks kjøp av fotodelingstjenesten Instagram.

Granskingen skal være av rutinemessig karakter. Flere eksperter forventer at handelen nå blir utsatt i mellom 6 og 12 måneder, ifølge Financial Times.

Facebook har tidligere sagt at de håpet at oppkjøpet ville kunne sluttføres i løpet første halvår 2012.

Tilsynet er forpliktet til å granske alle oppkjøp verdt over 68,2 millioner dollar. Toppsjef Mark Zuckerberg skal selv ha tatt initiativ til, og gjennomført forhandlingene som ledet opp til det overraskende kjøpet av Instagram for én milliard dollar i forrige måned.

FTC skal allerede ha begynt prosessen med å samle informasjon fra Facebooks to største konkurrenter, Google og Twitter.

- De kommer til å måtte bruke noen måneder på å etterforsking og forstå markedet og ulike spillere. Det kan være ytterligere aktører som kan ha interesse av å bidra med opplysninger, sier Stanford Law-professor Mark Lemley til Financial Times.

Verdens største sosiale nettverk vil ikke kunne integrere noen deler av Instagrams teknologi, ei eller ta i bruk ekspertisen deres innen mobil applikasjonsutvikling – før oppkjøpet er endelig klarert.

Nyheten om granskingen kommer samtidig med at Zuckerberg og co. forbereder tidenes største børsnotering, med en antatt introduksjonsverdi på mellom 75 og 100 milliarder dollar. Aksjene som er lagt ut for salg skal allerede være overtegnet.

Dersom myndighetene skulle finne på å stanse oppkjøpet, har Facebook avtalt å betale 200 millioner dollar i kompensasjon til Instagram.

    Les også:

Til toppen