USA hacket Mexicos president

Elitehackere skaffet seg full kontroll.

"LUKRATIV KILDE": NSA skaffet seg full kontroll med eposten til Mexicos daværende president Felipe Calderon fra mai 2010, ifølge nye avsløringer.
"LUKRATIV KILDE": NSA skaffet seg full kontroll med eposten til Mexicos daværende president Felipe Calderon fra mai 2010, ifølge nye avsløringer. Bilde: REX/David Crichlow/All Over Press
21. okt. 2013 - 09:11

Dokumenter lekket av den spionsiktede varsleren Edward Snowden viser at USAs etterretningstjeneste National Security Agency (NSA) i 2010 hacket e-posten til Mexicos daværende president Felipe Calderon, og siden har bedrevet systematisk overvåkning av en server brukt av andre mexicanske myndigheter og parlamentsmedlemmer. Det melder tyske Der Spiegel.

Bak den vellykkede operasjonen døpt «Flatliquid» sto NSA-avdelingen TAO «tailored access operations».

Kontoret til den mexicanske presidenten var fra mai 2010 ansett som en ”lukrativ kilde”, skriver den tyske avisen.

Brasil også rammet

Så sent som i våres var den politiske ledelsen i Mexico, så vel som Brasil, gjenstand for amerikansk overvåkning, ifølge dokumentene som er merket ”strengt hemmelig”.

Det blir påpekt at avsløringene trolig vil skade de diplomatiske forbindelsene mellom USA og nabolandet i sør.

TAO er en hemmelig avdeling med elitehackere, som har spesialisert seg på å bryte seg inn i datasystemer, blant annet gjennom å kompromittere nettverksrutere og svitsjer (heller enn pc-er), for å samle etterretningsdata. TAO skal tidligere selv internt i etterretningsorganet ha vært lite kjent. Pentagon nektet i mange år å bekrefte den lysskye avdelingens eksistens, noe som endret seg etter Edward Snowdens lekkasjer tidligere i sommer.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.