- USA har gamle datasystemer sårbare for angrep

Obama vil styrke hackerforsvaret.

- USA har gamle datasystemer sårbare for angrep
BEKYMRET: USAs president Barack Obama vil ruste opp landets datasystemer etter en rekke oppsiktsvekkende datainnbrudd. Her avbildet under G7-samlingen nær Garmisch-Partenkirchen sør i Tyskland mandag. Bilde: Markus Schreiber

Krün (NTB-Reuters): USA har gamle datasystemer med betydelig sårbarhet for dataangrep, sier president Barack Obama etter det siste angrepet mot myndighetenes datasystemer.

Fikk du med deg denne?: 23.095 DDoS-angrep på tre måneder

Vil ruste opp

– Problemet kommer ikke til å forsvinne. Det kommer til å øke. Og det betyr at vi er nødt til å være så raske, aggressive og ressurssterke som dem som prøver å bryte seg inn i disse systemene, sa Obama under pressekonferansen etter G7-møtet i Tyskland mandag.

Han ba Kongressen om fortgang i behandlingen av nye datasikkerhetslover. Sist torsdag opplyste Obamas regjering at personalia fra anslagsvis 4 millioner nåværende og tidligere statsansatte var blitt kompromittert.

Obama vil ikke snakke om hvem USA mener står bak datainnbruddet, men flere anonyme tjenestemenn har sagt at hackerne trolig befant seg i Kina.

Les også: Russere brøt seg inn og leste Obamas epost

Hærens nettsider hacket

Syriske hackere klarte mandag å legge ut egne meldinger på nettsidene til den amerikanske hæren.

Ingen hemmelig informasjon ble stjålet, men hæren ble nødt til å stenge nettsidene for en periode.

«Kommandantene deres innrømmer å trene menneskene de sender dere i døden for å slåss mot», lød en av meldingene som plutselig havnet på hærens nettsider. Gruppen Syrian Electronic Army, som støtter det syriske regimet, tok på seg ansvaret for hackingen.

Tidligere er gruppen blitt knyttet til en rekke dataangrep rettet mot vestlige medier og regjeringer. I 2013 oppsto det en viss forvirring i aksjemarkedene da den «elektroniske hæren» fikk sendt ut Twitter-meldinger hvor det sto at Det hvite hus ble angrepet. (©NTB)

Få med deg denne: «Alle» nettlesere må oppdateres