KORTNYTT

USA-klynger går bedre med Scali

To programpakker fra norske Scali gjør klynger ved University of Georgia mer effektive og driftssikre.

26. nov. 2004 - 08:24

Forskningsinstitusjonen Complex Carbohydrate Research Center (CCRC) ved University of Georgia har installert to høyytelses Linux-klynger med maskinvare fra Hewlett-Packard Unified Cluster Portfolio for å kjøre avanserte beregninger. Klyngene brukes i utviklingen av vaksiner for karbohydratrelaterte bakterieinfeksjoner og –sykdommer, ved å simulere reaksjoner mellom karbohydrater og antistoffer.

Ifølge en pressemelding fra den norske leverandøren Scali har forskningssenteret erfaring fra å bygge og vedlikeholde klynger, noe de brukte mye tid og ressurser på. I de to nye klyngene tar de i bruk to pakker fra Scali – Manage og MPU Connect – som til sammen gir større funksjonalitet, driftssikkerhet og enklere administrasjon. Erfaringene hittil skal være så gode at de planlegger å bruke de samme pakkene på andre klynger i laboratoriet.

– Våre forskningsforsøk krever prosessering av store mengder data for å kunne behandle kompliserte datakoder, sier forsker Robert J. Woods ved CCRC. – Vi trenger programvare for klyngeadministrasjon som kan automatisere de tidkrevende men kritiske administrasjonsoppgavene. Våre nåværende administrasjonsprosesser krevde svært mange ressurser. Det som pleide å ta en uke kan vi nå gjøre på en dag ved hjelp av Scalis programvare. Denne programvaren sikrer at klyngen er stabil og går jevnt. Det har virkelig økt vår produksjon, og har frigjort viktig tid som vi nå kan bruke på forsøk og videreutvikling av vår forskning på vaksiner.

Scali leverer programvare og løsninger for Linux-klynger med industristandard maskinvare. Selskapet har strategisk samarbeid med blant andre Dell, HP, IBM og Intel. Kundelisten omfatter blant andre Norsk Hydro, PGS, Statoil, DaimlerChrysler, Lockheed Martin og Saudi Aramco. Scali ble grunnlagt i 1997, og har Atlas Venture, Four Seasons Venture, Intel Capital og Kongsberg Gruppen på eiersiden. Hovedkontoret er i Oslo, med salgs- og supportkontorer i Frankrike, Tyskland, Storbritannia og USA.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.