BEDRIFTSTEKNOLOGI

USA med tariff på Taiwan-minne

Amerikanske myndigheter hevder at 22 taiwanesiske selskaper dumper minne i det amerikanske markedet og har derfor foreløpig besluttet å innføre anti-dumping-tariff på minne fra Taiwan.

Jens Kanden
26. sep. 1997 - 18:48

Taiwanesiske handelsmyndigheter uttrykker bekymring over avgjørelsen og stiller spørsmål om gyldigheten av konklusjonen som det amerikanske handelsdepartementet har trukket.

- Det kan være misfortåelser ute å gå, i og med at tre av de 22 selskapene som er beskyldt for å dumpe statisk RAM (SRAM), ikke en gang produserer slikt minne, sier Lin Yi-fu, direktør i Taiwans handelsstyre, til nando.net.

- Vi er svært bekymret over den foreløpige beslutningen til det amerikanske handelsdepartementet mot 22 av våre selskaper, sier Lin.

I sin foreløpige avgjørelse, besluttet Washington at syv Taiwanesiske SRAM-produsenter - inklusive United Microelectronics Corp og Winbound Electronics Corp - må betalle straffetoll som varierer fra 10,96 prosent til 113,85 prosent. 15 andre kretsprodusenter må betale en straffetoll på 41,3 prosent på SRAM-leveringer til USA.

Fra og med torsdag, må selskapene betale inn et depositum som tilsvarer straffetollsbeløpet ved eksport av SRAM til USA. Dette vil gjelde frem til Washington tar en endelig avgjørelse den 11. februar.

I henhold til amerikansk tollstatistikk eksporterte Taiwan SRAM for $137 millioner i perioden januar - november 1996, mens Taiwans egne tall viser en eksport på $93,4 millioner.

Den foreløpige avgjørelsen satte en støkk i det Taiwanesiske aksjemarkedet hvor den elektroniske sektoren stupte med over fem prosent. United Micro og Winbound ble rammet hardest med fall på syv prosent som er grensen for daglig kursnedgang.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.