JUSS OG SAMFUNN

USA Networks dropper kjøp av Lycos

Søketjenesten Lycos, et av verdens mest populære Internett-steder og partner til norske Fast, forblir uavhengig. Det synes nå klart at USA Networks har gitt opp gigantoppkjøpet.

Einar Ryvarden
10. mai 1999 - 09:20

Grunnet sterk motstand fra aksjonærene skal mediaselskapet USA Networks ha gitt opp å kjøpe opp Lycos og søketjenestenes datterselskaper, skriver avisen Wall Street Journal. Lycos er i dag verdsatt til 30 milliarder kroner, men har vært oppe i rundt 50 milliarder kroner i janaur.

I USA samarbeider Lycos med norske Fast om en søketjeneste for MP3-filer og andre filer, mens Lycos/Bertelsmann, den europeiske grenen planlegger å etablere en norske søkemotor og portal i konkurranse med SOL/Kvasir.

Konkurrenten Excite ble solgt for 50 milliarder kroner i februar. Nesten samtidig meldte USA Networks med Barry Diller i spissen sin interesse for Lycos. USA Networks eier blant annet flere TV-kanaler og billett-tjenestene Ticketmaster og Citysearch.

Men salget møtte hard motstand, blant annet fra den største eieren CMGI. Også det enorme antallet småinvestorer som eier rundt 65 prosent av aksjene i Lycos, sier stort sett nei takk. Årsaken skal være at Lycos-eierne synes det er vanskelige å måle verdiene av aksjene i det sammenslåtte selskapet USA Networks skulle skape.

I følge Wall Street Journal har Diller nå gitt opp Lycos-oppkjøpet for å jakte på andre mulige oppkjøpskandidater. USA Networks mener også at de kan skaffe seg Lycos til en langt lavere pris dersom Internett-aksjene snart stuper, noe mange analytikere og blant annet Bill Gates mener.

Det har tidligere blitt kjent at Lycos har vært i samtaler med flere andre mulige kjøpere, blant annet mediaselskapet og TV-kanalen NBC. Ledelsen i Lycos sier de er interessert i en strategisk partner, men vil ikke kommentere et nytt forsøk på å selge selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra