SIKKERHET

USA: Russiske hackere har angrepet lokale myndigheter

Amerikanske myndigheter sier russiske hackere har angrepet nettverket til flere delstater og lokale myndigheter i USA og stjålet data fra minst to servere.

Flagg med FBIs emblem, fotografert utenfor J. Edgar Hoover-bygningen i Washington D.C.
Flagg med FBIs emblem, fotografert utenfor J. Edgar Hoover-bygningen i Washington D.C. Illustrasjonsfoto: Harald Brombach
23. okt. 2020 - 08:31

Advarselen kommer mindre enn to uker før valget og forsterker frykten for at stemmegivningen skal bli manipulert og at det skapes usikkerhet om valgresultatet.

Ifølge myndighetene skal statsstøttede russiske hackergrupper de siste dagene ha angrepet delstaters og lokale myndigheters nettverk. Noen av angrepene skal ha vært vellykket, men det opplyses ikke om hvem som ble angrepet.

FBI og Det amerikanske sikkerhetsdepartementet sier det ikke er noe som tyder på at offisielle valgdata er blitt tuklet med.

Advarselen fra de to etatene er en påminnelse om Russlands kapasitet og pågående innblanding i valget, selv etter at amerikanske myndigheter onsdag anklaget Iran og Russland for å ville påvirke valget. Begge landene avviser anklagene blankt.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.