RESULTATERFINANS

USA-spionasje rammer Cisco

Advarer mot tapte inntekter.

Cisco-topp John Chambers ser mørke skyer på horisonten takket være NSA-avsløringene.
Cisco-topp John Chambers ser mørke skyer på horisonten takket være NSA-avsløringene. Bilde: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images/Getty Images/All Over Press
14. nov. 2013 - 10:39

Nettverksgiganten Cisco advarte onsdag om at deres resultater inneværende kvartal kan falle hele 10 prosent, og fortsette nedgangen i 2014, som en direkte konsekvens av spion-avsløringene som rammer USA. Det er særlig etterspørselen fra det kinesiske markedet som har fått en alvorlig smell etter avsløringene, melder Reuters.

Dette ble kjent i forbindelse med presentasjon av selskapets resultater for deres regnskapsmessige første kvartal, som ble kjent onsdag. Tallene var langt svakere enn hva markedet hadde forventet: Omsetningen endte på 12,1 milliarder dollar, mot forventet 12,3 milliarder dollar. På samme tid i fjor omsatte selskapet for 11,9 milliarder.

Nettoresultatet endte på 2,0 milliarder dollar, mot 2,1 milliarder dollar samme periode i fjor. Bruttomarginen endte på 63 prosent.

Bekymringene – og de svake resultatene – sørget for at aksjekursen til selskapet falt med 10 prosent i etterhandelen på Wall Street.

– Omsetningsveksten var noe under forventningen, våre finanstall er solide, strategien vår er sterk og vår innovasjonsmaskin går ekstremt godt. Vi er fremdeles sikre på å nå vårt langsiktige mål om å bli verdens fremste IT-selskap og å hjelpe kundene våre å løse deres største forretningsutfordringer, sier Cisco-sjef John Chambers i en kommentar til tallene.

I den offisielle meldingen fra selskapet, som du kan lese her, skriver de ikke direkte at spionskandalen, som NSA-varsler Edward Snowden har avslørt, er bakgrunnen for at de kommer til å levere svakere resultater i månedene som kommer.

Men finansdirektør Frank Calderoni uttalte at selskapet merket mest til den politiske uroen i det kinesiske markedet.

Blant annet har kinesiske myndigheter varslet tilsyn med flere IT-giganter, og deres mulige medvirkning til amerikansk spionasje. Samtidig vet kineserne veldig godt at deres teknologiflaggskip Huawei er defacto utestengt fra det amerikanske markedet, basert på sikkerhetsbekymringer.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.