BEDRIFTSTEKNOLOGI

USA tillater eksport av sterk kryptering

De amerikanske myndigheter har lempet på sine krav slik at amerikanske selskaper kan eksportere krypteringsteknologi til finans- og handelsprogramvare uten restriksjoner.

Jens Kanden
11. mai 1997 - 22:07

Den amerikanske programvarebransjen har fått gjennomslag hos myndighetene for eksport av programvare med sterk kryptering, melder den amerikanske nettutgaven av Computerworld. Det amerikanske handelsdepartemenet kunngjorde torsdag at eksport av finans- og elektronisk handelsprogramvare er tillatt uten restriksjoner i antall bit i krypteringsnøkkelen.

Avgjørelsen er ventet å sette fortgang i elektronisk handel fordi amerikanske eksportversjoner av programvare vil inneholde skikkelig krypteringsmuligheter. Det vil også gjøre det enklere for programvareselskaper som slipper å vedlikeholde to versjoner av sine programmer - én for det amerikanske markedet og én for eksport.

Beslutningen er positivt mottatt i bransjen og blant analytikere, som mener at gjenværende restriksjoner på kryptoeksport for andre bransjer enn finans og elektronisk handel, vil forsvinne i løpet av kort tid. For andre bransjer gjelder fortsatt begrensninger i styrken på eksportkryptering og systemet der myndigheter skal få tilgang til kryptonøkler ved rettslig kjennelse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra